Снимка: Reuters
fallback

Високопоставен севернокорейски дипломат заяви днес, че Пхенян би желал да преговоря пряко с Вашингтон, но "при определени условия", предаде АП.

Oще по темата

Чой Сон-хе, която е най-старшия дипломат, отговарящ за отношенията със САЩ, направи това изявление в Пекин на път за Пхенян. Тя бе пристигнала от Норвегия, където бе начело на делегация за среща с бивши представители на САЩ и учени.

Чой не уточни за какви условия настоява нейната страна, но думите й повишават вероятността Северна Корея и САЩ да започнат да преговарят за пръв път от 2008 г. насам, посочи БТА.

Тогава бяха прекратени шестстранните преговори за ядрената програма на КНДР, в които освен двете корейски държави бяха представени Китай, Русия, САЩ и Япония.

По-рано този месец президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е готов да преговаря и че за него би било "чест" да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ПАзете земята

преди 6 години

Относно ядрената надпревара при домашните хора развъждани с временна благословия след Ноевия потоп са виновни *** обсебили Труман..Рузвелт е убит с цел да бъде подставен заразен с *** Труман начело в конгломерата САЩ създаден временно с цел блокиране на опасни проникващи през Мексико.Заради тези извънземни негодници в края на особенно жестока война започва подготовка за нова изключително жестока която да повреди трайно НАШИЯ ПРЕКРАСЕН ОБЩ ДОМ.

27

JJIvanov има инвазия

преди 6 години

Напомнят че има древна тежко въоръжена цивилизация която има изключително мощни бомби..СЛед война на МАРС преди над 43300 години тн"Първо Пришествие" е имало тежки взривове и при нас..Тогава е повредена биосферата на Северна АМерика която се лекува и до днес с развъждане на различни видове бозайници.вкл бизони,индианци,коне,крави,овце,Преселвани са домашни хора от Корея,Япония през беринговия проток,от Европа ,Испания,АНглия и други след1499

26

Внимателно

преди 6 години

Годината на първи наблюдения е 1978 .. Тогава откривахме административни сгради на площадка край Белене..Има много снимки.Вижда се че в КНДР правят вътрешна ПИА|Р Агитация ,Подобна правеха доскоро и в САЩ.

fallback