Снимка: архив, Reuters
fallback

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за продължаваща заплаха от терористични нападения в Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Държавният департамент цитира в предупреждението неотдавнашните инциденти във Франция, Русия, Швеция и Обединеното кралство, и посочва, че "Ислямска държава" и "Ал Кайда" имат способността да планират и осъществят терористични нападения на Стария континент.

Предишното предупреждение на Държавния департамент към американските граждани, пътуващи в Европа, бе издадено преди зимния ваканционен сезон и изтече през февруари.

Служител на Държавния департамент посочи, че сегашното предупреждение не е провокирано от конкретна заплаха, а е по-скоро признание за продължаващия риск от нападения, особено преди летния сезон. Предупреждението е валидно до 1 септември.

Търговски центрове, правителствени учреждения, хотели, клубове, ресторанти, места за богослужение, паркове, летища и други локации са възможни цели на терористите, се посочва в предупреждението. В него се допълва, че САЩ "тясно си сътрудничат с европейските партньори и съюзници в борбата с международния тероризъм".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

VIJ KAK ZNAQT USA OT PODOPECHNITE SI NO NE KAZVAT KYDE SCHTE E.

11

Тото

преди 6 години

Тролчета, или Русия ще ви е виновна или щатите, няма средно положение.

10

Анонимен

преди 6 години

ИД и "Ал Кайда"трябва да съгласуват графика си с ЦРУ, за да може да каже с точност къде ше са атентатите. Датата може да не я казват, нали все пак трябва да има някакво ниво на секретност

fallback