Снимка: Reuters
fallback

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Oще по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Анонимен

преди 7 години

"защо в една "православно-сталиниска" дЕржава изповядващи "най-свещенните християнски ценности" имат за външен министър хазарин (евреин) от ливанско-католически произход и министър на отбраната отново хазарин от трюкрменски произход?"Защо в Римската Империя избрали тракиеца Максимилиан за император?! Ами защото тракиецът можел бре, обратний!Защо ни управлява Доган и Пеевски - ми щото не сме нито православни, нито християни бре!Ако беше малко по-сложен щеше да осмислиш колко си ***...

220

Анонимен

преди 7 години

До Гей РусияНикто един от двамата дето ги цитираш не са хазари. Хазарите основно са в Полша и съответно избягалите от там хазари в цял свят. Образовай се!

219

Анонимен

преди 7 години

Защо диктаторите винаги са толкова убедени, че народът им ги обича и иска да са на власт?По-конкретно за свин де-белун питам.

fallback