Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наредил нападението с 59 ракети срещу Сирия, след като дъщеря му Иванка туитнала, че е ужасена и с разбито сърце след зверската химическа атака в страната, съобщава "Дейли мейл".

Oще по темата

Според спекулации във Вашингтон туитовете на Иванка може да са довели до промяната в душата на баща ѝ, пише изданието. Белият дом обвинява политиката на Барак Обама в Сирия за жестокостите на Башар Асад, отнели живота на десетки хора.

Иванка Тръмп, която работи като неплатен съветник на президента, била особено огорчена от снимките на обгазените деца в сирийския град Хан Шейхун. Часове по-късно последва атаката, за която Иванка похвали баща си.

Смяната на режима в Сирия е един от приоритетите на администрацията на Доналд Тръмп, каза постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли, цитирана от Ройтерс.

Тя допълни, че не вижда възможност за намиране на политическо решение. Хейли разкри, че президентът Тръмп обмисля нови санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им към Дамаск.

Военни командири на Москва и Техеран в Сирия обявиха, че ударът на САЩ е прекрачване на границата на допустимото и отсега нататък ще реагират със сила на всяка нова агресия и ще увеличат подкрепата си за режима на Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

анонимен

преди 7 години

тази атака сьс зарина в сирия е като преврата на ердоган в турция межд сьд задвамата престьпници

139

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 169Много смешно е, когато съвсем неподготвени и неумни хора се бъркат в непозната за тях материя. В нещо, което не е за празните им канчета. Все едно ти да разсъждаваш за Големия вzрив, антиматерията или за Струнната теория! "Побойся Бога!", както казват руснаците. Глупаvата и неефективна атака срущу летището беше хистеричен опит да възспрат Русия от това, което идва със страшна сила - унищожението на ИД.170, а ти защо не мълчиш като *** в асансьор? Дразниш!Или това е задачата?

138

До 170

преди 7 години

Еи *** нещастен. Това не ти е Плев ела да се бърка дето му не е работа за пари. Я се скрии зад *** му е. Ан. Когато конете се ритат магаретата нямат работа в спора. Това не разбрахте всички *** на онзи гл упак Пл евела.

fallback