Снимка: архив, Reuters
fallback

Защитниците на правата на човека в САЩ заведоха дело срещу американския щат Джорджия, защото не позволява на семейство да даде името Аллах за фамилия на детето си, предаде Франс прес.

Родителите Елизабет Хенди и Билял Уок искат дъщеричката им, която вече е на 22 месеца, да се нарича Залиха Грейсфул Лорейна Аллах, като последното от четирите имена да бъде нейното фамилно име.

Представители на щата казват, че според законите детето трябва да носи или фамилното име на бащата, или това на майката, или комбинация от двете имена.

Местният клон на организацията Американски съюз за гражданските свободи внесе жалба срещу отказа на щатските власти.

"Не е работа на правителството да казва на родителите как могат или не могат да кръщават детето си", заяви Андреа Йънг, изпълнителната директорка на организацията.

Родителите на момиченцето казват, че са избрали то да носи фамилното име Аллах, защото това е благородно име, а не по религиозни мотиви. Те се оплакват, че досега не са получили от местните власти свидетелство за раждането на детето, нито социално-осигурителен номер за него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Незнайко

преди 7 години

Всъщност името аллах не винаги е било синоним на зло.То е като Исус.Но *** фундаменталисти прецакаха всичко.Накараха мирни хорада се мразят заради *** религии.

18

Анонимен

преди 7 години

Следващото ми дете ще се казва Буда Исусов Алахов.

17

Анонимен

преди 7 години

Убеден съм на 100% че като порасне това момиченце ще стане порноактриса.

fallback