Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Рейтингът на одобрение на американския президент Доналд Тръмп е спаднал до 37 процента, съобщи социологическият институт "Галъп", цитиран от ДПА.

Делът на запитаните, които не одобряват Тръмп, се е покачил до 58 процента според направеното в събота проучване. В третия ден от встъпването в длъжност на Тръмп, 22 януари, делът и на двете групи бе по 45 процента.

"Галъп" следи рейтинга на одобрение на Тръмп, като за всеки сондаж интервюира по телефона около 1500 пълнолетни.

Няколко дни преди да поеме президентския пост, Тръмп имаше рейтинг на одобрение от 40 процента - почти наполовина на общественото одобрение, което имаше предшественикът му Барак Обама (78 процента), преди да встъпи в длъжност през 2009 г., посочва "Галъп".

Тръмп обаче не признава ниския си рейтинг. "Всички негативни социологически проучвания са фалшиви новини", написа той през февруари в Twitter.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

BOBI

преди 7 години

TOZI STAR PRACH SAMO ZA PARI SE INTERISUVA.A GENA MU KOI STE OPRAVIA ??

18

Разбира се, че са

преди 7 години

Разбира се, че са фалшиви новини. Рейтингът на медиите, които го плюят е по-нисък отвсякога и те го знаят. Каза им в лицето, че са нагли лъжци. Няма как да е 37% да го одобряват, след като е избран толкова скоро с по-висок процент от това.Фейк нюс (Си Ен Ен, Ню Йорк Таймс и т.н.) започнаха да плюят по него още отпреди да е встъпил в длъжност, въпреки че във всички цивилизовани държави се дава поне няколко месеца толеранс на президента. Просто човекът на Сорос (Хилъри) загуби изборите.

17

bolbov

преди 7 години

Най фалшивата новина е че Тръмп е президент на САЩ. Голяма държава с малко акъл.

fallback