Снимка: архив Reuters
fallback

Google е отзовала своите пътуващи служители обратно в САЩ, след като президентът Тръмп ограничи влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански страни, предаде BBC. Визи за граждани на шест държави няма да бъдат издавани през следващите три месеца, посочва "Фокус".

От Google казват пред британската медия, че са загрижени по повод заповедта и всякакви други мерки, които биха попречили на талантливи хора да отидат в САЩ.

Новите ограничения ще имат голям ефект върху технологичните компании, наемащи опитни служители от цял свят с визи H1-B.

Въпреки всичко, вече се появи информация за притежатели на зелени карти, имащи разрешение за работа в САЩ, които не са били допуснати да се качат на борда на самолети и да пътуват за САЩ. Все пак зелените карти не са споменати в заповедта на Тръмп.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Пешо

преди 7 години

Хахаха, страшно забавно е как троловете обърнаха плочата. Доскоро Америка беше най-голямото зло на вселената, сега а си казал дума срещу САЩ, а са ти нацвъкали 20 минуса :)) *** сте и *** ще си останете.

22

Берлин

преди 7 години

Няма и седмица откакто коронясаха тоя пaлячо и вече се нaсра до тупето.

21

Анонимен

преди 7 години

Америка и ЕС на арабити ли е?Нас кой ще ни защитава от тази напаст.

fallback