Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава с действията, насочени към изпълняване на предизборните си обещания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще подпише изпълнителни укази за строеж на стена по границата с Мексико, за временна забрана над влизането на бежанци в САЩ и за прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни, предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на американски медии.

Късно снощи Тръмп написа в Twitter: "Голям ден предстои за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ утре. Наред с много други неща ние ще построим стената!" Така Тръмп ще изпълни едно от основните си предизборни обещания, посочват ДПА и БТА.

Според "Вашингтон пост" президентът ще подпише указите на среща със служители от министерството на вътрешната сигурност.

ДПА цитира "Ню Йорк таймс", че тази седмица Тръмп може би ще се заеме и с нелегалната имиграция, като забрани приемане на бежанци от Сирия и други "страни с мюсюлманско население, склонни към тероризъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 7 години

Тръмп действа и си изпълнява обещанията!У нас Радев вади от мухъла крадливи царски поклолнници и ни ги пробутва за света вода ненапита!

51

Дани

преди 7 години

Много ме кефи Тръмп. Знам, че между указ и изпълнение има разлика /например закон в България и прилагането му/,но ми е хубаво, че Тръмп извади бая хора от зоната им на комфорт.

50

Анонимен

преди 7 години

Това е едно много тъп0 популиско решение, което не решава потчти нищо.

fallback