Барак Обама. Снимка: архив, Reuters
fallback

През 2016 г. Барак Обама отново, вече за осми път, е мъжът, заслужаващ според американците най-голямо възхищение; той изпреварва в класацията Доналд Тръмп въпреки скочилия рейтинг на новоизбрания президент. Това показват публикувани данни от анкета на "Галъп", съобщи Франс прес.

Получил 5% от гласовете през 2015 г., тази година Тръмп бе споменат от 15 на всеки сто участници, отбелязва АФП.

В новото проучване Тръмп има преднина пред папа Франциск (с резултат 4 процента), кандидата на демократите в първичните избори Бърни Сандърс (2 на сто) и телевизионния проповедник Били Греъм (1 процент). Деветдесет и осемгодишният пастор евангелист обаче поставя нов рекорд - за 60-ти път е в топ 10 на тази класация.

Сред жените начело е Хилари Клинтън - за 15-и пореден път и общо за 21-и, което също е рекорд. На втора позиция е първата дама Мишел Обама с 8 процента, а на трета - германският канцлер Ангела Меркел с 3 на сто.

Те изпреварват кралица Елизабет Втора, останала на 6-о място с 2 процента от гласовете, при все че попада в топ 10 за 48-и път. За 29-и път в десетката е телевизионната водеща и бизнес дама Опра Уинфри, класирана на 4-то място с 3 процента от гласовете.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Обама спечели втория си мандат с клизма - имаше някакви костинбродски истории и там.

16

Хахаха

преди 7 години

Втори виц за деня ... само не разбрах дали всичките 350 милиона Хамериканци му се възхищават или има и някои не съвсем възхитени. Е *** и тъпите рубрики днес...

15

Анонимен

преди 7 години

да му посадят няколко бананови дръвчета пред тях че да има къде да си почива

fallback