Снимка: архив Reuters
fallback

Доналд Тръмп смята, че президентът на САЩ Барак Обама носи частична вина за поражението на кандидатката на демократите Хилари Клинтън в ключови щати на изборите на 8 ноември. Новоизбраният президент изрази това мнение на страницата си в Twitter вчера, предаде ТАСС.

Тръмп припомня, че Обама лично се е включил в избирателната кампания на Клинтън в т.нар. колебливи щати, в който нито един от двамата основни претенденти няма явен превес.

"Обама се включи в кампанията много старателно в най-важните колебаещи се щати и загуби", констатира милиардерът, пише БТА.

Според Тръмп на избирателите в тези щати повече се харесвала неговата програма. "Гласоподавателите искаха да видят Америка отново велика", писа Тръмп.

Той осмя и твърдението на Обама от последните дни, че ако самият той се бе кандидатирал за президент, би могъл да победи, "защото мнозинството от американците наистина вярват в единството на Америка, основано на толерантност, многообразие и откритост, и пълна с енергия и динамика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Истината

преди 7 години

Истината е,че още Юни месец Тръмп се е срещнал с представители на Големите е.в.р.е.и и те са го одобрили!След тоя момент Хилъри К. просто е била ОБРЕЧЕНА да загуби!Е,заради простолюдието шоуто е трябвало да продължи...Всъщност оспорвания мач е бил предрешен,ама ние не сме знаели.

6

Сандо

преди 7 години

Тръмп им показа откъде духа вятъра

5

socialen

преди 7 години

Поддръжници на неолибералната догма, президентите след Картър се занимават с външна политика, с правене на революции и Демократизация отколкото с проблемите на американския работник, стагниращите му доходи и загубата на работните места.

fallback