Снимка: архив, Reuters

Денвър стана първият град в САЩ, разрешил марихуаната в баровете и ресторантите и на други обществени места като арт галериите и йога студията, предаде Асошиейтед прес.

Уловката е, че клиентите няма да имат право да пушат "тревата" и съответните заведения и обекти ще трябва да получат изрично разрешение от съседите.

Жителите на Денвър одобриха мярката на референдум, произведен едновременно с президентските избори в Съединените щати миналия вторник. Същия ден осем американски щата гласуваха за узаконяване на марихуаната за медицински цели или за забавление.

Още по темата

Резултатите в Денвър бяха толкова близки, че бе необходима цяла седмица, за да могат привържениците на кампанията да обявят победа, а противниците й - да признаят своето поражение.

Новото правило влезе в сила незабавно. То обаче има някои особености. Заведенията и обектите ще трябва да получат разрешение от хората, живеещи в съответния район.

Клиентите няма да имат право да пушат "трева" вътре, а евентуално - само на специално обособени места с ограничен достъп. Те освен това ще трябва да си носят марихуаната сами, тъй като заведенията нямат право да продават едновременно храни и напитки, от една страна, и лекия наркотик, от друга.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase