Снимка: архив Reuters
fallback

Съединените щати ще разположат тази зима в Европа близо 6000 военнослужещи. Това предаде ТАСС, като се позова на представители на американското министерство на сухопътните сили, което е част от структурата на Пентагона.

Допълнителната бронетанкова бригада, която ще бъде изпратена в Европа, наброява 4000 души. Става въпрос за 3-а бронетанкова бригада от 4-ата пехотна дивизия, базирана в щата Колорадо, пише БТА.

Съединените щати ще разположат още в Европа 1750 военнослужещи, зачислени към 10-а авиационна бригада от 10-а планинска дивизия.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че допълнителната бронетанкова бригада, която страната му ще изпрати в Европа, ще пристигне от Колорадо през февруари.

Първо тя ще проведе учения в Полша. След това тя ще изпрати подразделения с численост на рота в България, Румъния и балтийските страни, обясни Картър. Тези части ще останат в бившите съветски републики в Прибалтика до разполагането на батальони на НАТО, а след това - през юни и юли - ще проведат учения в Полша, Латвия, Литва, Естония, България, Румъния и Грузия.

Един батальон от бригадата ще бъде изпратен в Румъния, допълни Картър. Той ще влезе в състава на тренировъчна бригада на НАТО, която Алиансът реши да формира за укрепване на своите позиции в Черно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Кака Пена

преди 7 години

до 126 Рашка е разположила над 300 хил воиници по границите с НАТО.Ако ще и милион да разположи, нали е на своя територия?

76

Анонимен

преди 7 години

До ТодорилМексико и Канада нямат притеснения че САЩ ще ги анексира. Съседите на Рашка имат. Заради пресният пример с Грузия, Крим и Украйна.

75

dido

преди 7 години

до 123 Шоп- толкова промит мозък никога не съм срещал. Ти си подлоga, не си знаеш историята или просто тролиш, защо си тук въобще хващай самолета, такива боклкUци като теб никога не са ни теябвали, еничари.

fallback