Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини настоящия държавен глава, демократа Барак Обама, че е създал "Ислямска държава", а своята съперничка на изборите през ноември Хилари Клинтън - че е съосновател на джихадистката групировка, предаде Франс прес.

На предизборен митинг във Форт Лодърдейл в ключовия южен щат Флорида снощи Тръмп разкритикува Обама, че посял хаос в Близкия изток. "(Президентът на САЩ) е създателят на ИД", обяви той пред свои привърженици.

След това Тръмп насочи атаките си към Хилари Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ през първия президентски мандат на Обама, определяйки я като съосновател на терористичната организация.

По-рано вчера ексцентричният милиардер понесе вълна от критики заради своя призив към защитниците на правото да се носи огнестрелно оръжие да спрат кандидатката на демократите. Това изявление бе изтълкуван от някои като апел Клинтън да бъде застреляна, но впоследствие Тръмп уточни, че е имал предвид да се гласува срещу нея.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Колко са отчаяни

преди 7 години

Цялата медийна машина вече в предсмъртен вой пуска чисти измислици (Начело с Clinton News Network - CNN), само и само да дискредитира Тръмп, а в същото време за поредиците убийства, на хора които случайно загиват точно преди да свидетелстват срещу Килъри - нищо не се казва. Гледам редовно оригиналните записи от повечето интервюта. Що не приложите видеото, за да видим къде точно Тръмп го е казал това? Но забравяме изказването и психопатския доволен смях на Килъри: We came. We saw. He died..

40

Патриот

преди 7 години

"Тръмп: Обама създаде ИД, а Клинтън е съосновател!"Разбрахте ли сега причината за бясната анти-тръмпова пропаганда и истерия,когато някой каже истината става много "лош" и "гаден" и с Русия същата история!

39

2

преди 7 години

дано спечели.....

fallback