Снимка: Facebook
fallback

Американецът Джеф Кепнер губи и двете си ръце след тежка бактерилна инфекция през 1999 година.

Преди седем години той получава нов шанс, след като лекари му предлагат експериментална операция. За да получи възможността отново да прегърне дъщеря си Джеф се съгласява, пише "Индипендънт".

Днес обаче Джеф Кепнер не иска новите си ръце повече.

"Още от първия ден не можех да ги използвам", казва той. Мъжът се оплаква, че не може да прави с тях абсолютно нищо освен по цял ден да стои на стола си и да гледа телевизия.

Краката и ръцете на американеца трябвало да бъдат ампутирани, след като гърлена инфекция се разпространила и обхваща цялото му тяло. Получил сепсис - масивен отговор на имунната система, който често завършва със смърт.

След ампутацията Джеф има изкуствени ръце, които, по думите му, му позволяват да кара кола и да върши някои неща. След това му предлагат операция, с която да му присадят ръце от донор.

Американецът обяснява, че е знаел, че 9-часовата операция в Питсбъргския университетски медицински център крие рискове от отхвърляне, но смятал, че винаги може да махне трансплантираните крайници и да сложи изкуствени.

Д-р Виджай Горантла, административен медицински директор на Програмата за реконструкции и трансплантации на Питсбъргския университет обяснява, че всички възможности са били дискутирани с Джеф Кепнър и семейството му много пъти през последните две години.

"Направихме всичко възможно да отговорим на притесненията му и да му дадем най-добрите, но и реалистични възможности. Бяхме честни за очакваните рискове, както и ползите от всяка възможност, като открито обсъдихме и известните, и неизвестните моменти в тези процедури", добавя Горантла.

Според него няма признаци на отхвърляне и някои леки хирургически интервенции и повече физиотерапия биха помогнали на Джеф да използва ръцете си по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

до 2 от славянин

преди 7 години

Нали, затова в сащ всяка седмица някой ГМО-мутант превърта и изтрепва поне по една дузина други ГМО-мутанти!?

3

Анонимен

преди 7 години

избихте бирата с тая статия :)По интересно за народа би било статия за мен - какво обичам да пия - бира, вино или ракия ;)

2

Анонимен

преди 7 години

Грозните, *** и безработни антируски *** пак се обаждат. Кастрация

fallback