Снимка: кадър CNN
fallback

В понеделник вечер Мелания Тръмп, съпругата на милиардера и кандидат за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп, изнесе реч пред събрали се членове на Републиканската партия. Нищо особено. Поне на пръв поглед.

На втори поглед обаче се оказва, че младата съпруга на Тръмп, която е възможно да стане следващата първа дама на САЩ, е изкопирала доста голяма част от речта си от една друга първа дама.

8 години по-рано, през 2008 година, Мишел Обама изнася същата реч на събрание на демократите в Денвър.

В словото си Мелания каза: "Още от малка родителите ми внушиха ценностите, според които човек трябва да работи усърдно за това, което иска в живота, че работата е дълг, че човек трябва да изпълнява обещанията си, че трябва да се отнасяме с уважение към хората".

8 години по-рано Мишел казва: "И Барак, и аз сме възпитани в множество общи ценности: че трябва да работиш усърдно за това, което искаш в живота, че работата е дълг, че трябва да изпълняваш обещанията си, че човек трябва да се отнася с почитание и уважения към хората, дори да не ги познава, дори и да не е съгласен с тях".

Самият факт, че двете речи са почти идентични набързо хвърли сянка върху представянето на Мелания.

Представител на републиканците е заявил пред CNN, че няколко души, които работят в кампанията на Тръмп, са помагали за речта на Мелания. Според него те са редактирали речта, дали са насоки на госпожа Тръмп и са предложили някои промени.

От щаба на Тръмп са коментирали явното плагиатство с обяснението, че речта на Мелания е повлияна от собствените й вдъхновения в живота.

Междувременно в социалните мрежи се появиха доста критики и шеги по повод случката. Един потребител дори отбелязва, че Мелания толкова много е харесала речта на Мишел Обама, че е решила да я повтори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

хххх

преди 7 години

Продължение: Това са медийни и журналистически похвати, опиращи до глупост. Бих искала да ги видя същите медии и журналисти как ще се свалят и надпреварват да целуват и краката, и ръцете на чаровната Мелания Тръмп, когато стане Първа дама! Не сме забравили как същите медии и журналисти се присмиваха, злословеха и критикуваха тогава Мишел Обама за нейната визия, облекло и всичко, за което се сетите. Успех на г-н Доналд Тръмп и ще бъда изключително радостна да видя прекрасната и чаровна Мелания Тръмп - ПЪРВА ДАМА.

20

хххх

преди 7 години

Много бих искала президент на САЩ да бъде избран Доналд Тръмп, а първа дама - прекрасната, красива, умна и много чаровна и естествена Мелания Тръмп! Що се отнася за нейната реч - както всички знаем тези речи на президента, на първата дама - не ги пишат те. Те си имат цял щаб съветници и администрация, които се грижат за това. Вероятно един и същи човек е писал речите. Но това няма никакво, ама никакво значение. Доналд Тръм и съпругата му Мелания Тръмп никога не биха се унижили да подражават, да копират и да плагиатстват за каквото и да било семейство Обама. Това са медийни и журналистиче

19

sid

преди 7 години

тъпотата и отива

fallback