Снимка: архив Reuters
fallback

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че е решил да не се включва в президентската надпревара тази година. Така една от неизвестните преди изборите за Белия дом тази есен отпадна.

Oще по темата

От месеци насам Блумбърг обмисляше дали да се включи в президентската кампания като независим кандидат. Той дълго време беше демократ, преди да стане републиканец през 2001 г., за да се кандидатира за кмет на Ню Йорк, а след 2007 г. стана независим.

Блумбърг заяви, че кампанията тази година е опетнена от призиви към екстремизъм и е обида за гласоподавателите.

В съобщение в сайта Блумбърг, той самия пише, че е очевидно, че няма да може да спечели. И тъй като вероятността неговото включване да донесе победа на Доналд Тръмп или на сенатора Тед Круз, той се оттегля от надпреварата.

"Обичам много страната си, за да рискувам да изиграя роля в избирането на кандидат, който ще отслаби единството на нацията ни и ще помрачи нашето бъдеще", допълва Блумбърг.

"Той води най-демагогската и разединяваща кампания, на която съм ставал свидетел. Той залага на предразсъдицте и страховете на хората", разкритикува Блумбърг дългогодишния си приятел Доналд Тръмп. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

бг

преди 8 години

Евреин ли е на снимката?

7

Румбо

преди 8 години

А,Одисей,сега кой ви е новия доайен(и гуру евентуално)?След като П.Бочаров почина со.ро.со.идите агенти-доносници осиротяхте...Само че летвата е висока-доколкото знам,няма друг дето да е бил слуга на три епохи.Може би ако пак се смени системата.....Желаещи няма да липсват.

6

Жалко

преди 8 години

Много добър кандидат би бил!!!!!!

fallback