Снимка: Reuters

Водещият претендент за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ - милиардерът Доналд Тръмп, засега не е готов да назове човека, когото би желал да издигне за кандидат за вице в своя тандем, но смята, че неговият потенциален съратник в битката за Белия дом трябва да има сериозен политически опит. Така Тръмп отговори вчера на въпрос, зададен му в Университета "Риджънт" в щата Вирджиния, предаде ТАСС.

"Аз наистина бих искал някого с политически опит, защото имам много планове - множество законопроекти, които всички ние бихме искали да бъдат приети", отбеляза той.

Сега, добави Тръмп, е твърде рано да се обсъжда кандидатура за мой вице. Но телевизионната компания Си Ен Ен отбеляза, че той не изключи възможността някой от републиканските претенденти за номинацията да бъде включен в "краткия списък". "Към някои от тях, с които съм си имал работа, аз изпитвам дълбоко уважение", добави той и поясни, че "главно качество" на претендента за вицепрезидентския пост трябва да бъде способността му да стане "добър президент" в случай на необходимост.

"Бих искал някого, който може да ми помага в управлението", посочи той. Работата на поста президент на САЩ, според Тръмп, е "най-трудната от всички сделки". "Но ние ще се опитаме да я спечелим", каза той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase