Снимка: архив, Reuters
fallback

Губернаторът на американския щат Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение заради продължаващо от края на ноември изтичане на газ метан от подземно хранилище близо до Лос Анджелис, съобщиха осведомителните агенции.

Изтичането е открито на 23 ноември. Компанията оператор на хранилището Алисо Кениън в градчето Портър Ранч край Лос Анджелис не е могла сама да се справи с причината за аварията - повредена тръба. Затова по настояване на жителите на градчето и на местните власти и загрижен за здравето на хората, губернаторът е решил да се намеси и да координира действията на местно, щатско и национално ниво.

Населението на засегнатия район се оплаква от постоянно главоболие, кръвотечение от носа и дихателни проблеми. Много хора са били принудени да напуснат временно домовете си, за неопределено време са отменени занятията в две училища.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

anonimen

преди 8 години

Няма да се учудя а даже съм убеден,че това е руска работа завиждат им за шистовия газ и са направили така да изтича не е метан а шистов газ .Рснак и в САЩ да отиде все руските интереси защитава тяхна работа е това така да знаете.

4

Анонимен

преди 8 години

За това ли и тука правят опити за газификация?

3

Анонимен

преди 8 години

Може и да е от пукнатина в земята и да изтича шистов газ. Нали разораха Калифорния основно и сега дори и вода нямат. Ще направят пустиня от хубавия щат.

fallback