Снимка: архив Reuters
fallback

Ислямска държава заяви в събота, че двамата съпрузи, които убиха 14 души при масова стрелба в Южна Калифорния, са нейни последователи, а ФБР обискира жилище, което изглежда е собственост на приятел на съпруга, предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Oще по темата

Твърдението на "Ислямска държава" бе излъчено по радиото, три дни след като роденият в Съединените щати Саид Ризван Фарук, на 28 години, и неговата пакистанска съпруга Ташфин Малик, на 29, откриха огън с автоматично оръжие по време на коледно парти в социален център в град Сан Бернардино, на 100 км източно от Лос Анджелис.

Съпрузите, които преди атаката оставиха шестмесечното си бебе при роднини, бяха убити два часа по-късно в престрелка с американските специални части.

Федералните агенти вчера са разбили вратата на гаража на една от къщите в Ривърсайд, на няколко км югозападно от Сан Бернардино, на същата улица, на която според съседите някога е живял Фарук.

Говорител на ФБР е потвърдил, че агентите са извършили "превантивно тактическо влизане", докато са изпълнявали федерална заповед за обиск, но е отказал да предостави повече подробности.

Според съседите, собственикът на къщата е мъж на име Енрике Маркес, който в миналото често е виждан заедно с Фарук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Стратегическия съюзник на усесейците е ислямизма. Чрез него те се легитимират като световен жандарм и се въртят около петролните кладенци. Но вече и тяхното общество проглежда за цялата им проста политика.

8

Анонимен

преди 8 години

Докога творците на ДАЕШ от Турската деспотска диктатура, Саудитската сатрапска монархия иамериканската олигархична хунта на петте рода, обсебили медии и власт ще ни спасяват от мръсното си дивашко творение. Тероризмът ще се изкорени в момента в който в тия държави се премахнат ислямистите и ислямофилите от властта.

7

цезар

преди 8 години

Нека и краварите се насладят на това което създадоха.

fallback