Снимка: архив Reuters
fallback

Въоръжаването на руските изтребители-бомбардировачи Су-34 с ракети "въздух-въздух" може само да усложни и без това сложната ситуация във въздушното пространство над Сирия. Това предупреди говорителката на Пентагона Мишел Балданза, цитирана от ТАСС, съобщи БТА.

Oще по темата
"Подобни системи ще доведат само до усложняване на ситуацията в небето над Сирия, която и без това не е проста, и няма да помогнат на борбата с групировката ИДИЛ, тъй като тя няма въздушни сили", заяви тя. Пентагонът се надява, че Русия ще следва меморандума за разбирателство по отношение на сигурността на полетите и няма да насочва тези системи против самолетите на западната коалиция, добави говорителката.

Русия съобщи вчера, че самолетите й Су-34 ще носят и ракети "въздух-въздух", след като турски самолет свали руски бомбардировач. Анкара твърди, че той е нарушил въздушното й пространство.

Вчера Белият дом съобщи, че Русия е засилила въздушните си удари срещу "Ислямска държава" през последните няколко седмици. Заместник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс заяви пред медиите, че преди това Русия рядко е нападала "Ислямска държава" при своите въздушни удари.

Допреди седмица повечето от тях са били насочени срещу подкрепяните от САЩ бунтовници, борещи се срещу президента Башар Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Поп

преди 8 години

Американците искат Русия ,да свалят гарда.Те имат едно наум ,ядоха го през 2 св.война.Предполагам ,че това няма да стане.

43

анонимен

преди 8 години

а зашо напълниха българия с оръжие уж за учение да си го правят в прериитеда се махат от българия не искам нато и ес нашето правителство изпитва търпениетона хората

42

дядомраз

преди 8 години

До ванМного добре но не всеки нормален млад българин е ненавиждал всичко руско. Зависи как е възпитан вкъщи!

fallback