Снимка: Reuters, архив
fallback

В американския град Рок Хил, в щата Южна Каролина, 2-годишно момченце простреля баба си с оръжието на майка си, пише "The Herald".

В неделя бабата, внучето и лелята пътували в автомобила на майката. Момченцето се возило отзад, в детската си седалка.

В един момент обаче то се просегнало и извадило 9-милиметров револвер, който бил оставен в джоба на гърба на предната седалка, натиснало спусъка и простреляло 40-годишната си баба в гърба.

Лелята шофирала автомобила. Когато чула изстрела се обърнала и видяла страшната гледка - детето стояло  с револвера в двете си ръце и плачело.

По първоначални данни оръжието принадлежи на майката на момчето. В момента тече разследване дали тя има разрешително за него.

"Все още се опитваме да разберем как детето е успяло да натисне спусъка", казват от полицията в града. Бабата е отведена в болница и към момента е без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

П.Петров

преди 8 години

Тази история смърди отвсякъде !Пистолетите имат предпазители, усилието за натискане на спусъка е твърде голямо за 2-годишно дете, ако не е револвер трябва да се вкара патрон в цевта, откатът при изстрела би избил пистолета от ръцете на детето, а на 2-годишно вероятно би му счупило и някой друг пръст. Пистолетът се слага на удобно за изваждане място, не в задния джоб на седалката.

9

биров

преди 8 години

после баба му ще се хвали пред всички какав велик американец ще стане малкия стрелец

8

Анонимен

преди 8 години

Тринтири-минтири. Осем годишния ми племенник не може да щракне с пистолета ми освен ако не взведа предварително ***. Да го зареди пък - абсурд.Къде ти това бебе да гръмне само с револвер ...

fallback