Снимка: YouTube

Двама телевизионни журналисти бяха застреляни в американския щат Вирджиния, докато взимаха интервю на живо, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на тяхната телевизия WDBJ7.

В сайта на медията, за която са работели журналистите, се пояснява, че нападението е станало в 6,45 ч. тази сутрин местно време. Жертвите са репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд. Те са съответно на 24 и на 27 години.

Двамата били застреляни, докато взимали интервю в търговския център Бриджуотър плаза в град Монета в окръг Бедфорд на щата Вирджиния.

Докато журналистите вършели работата си, отекнала стрелба. Камерата е заснела този момент. Чуват се викове на журналистите и се вижда как те се навеждат, за да се прикрият, а после камерата пада на земята и са заснети краката на стрелеца, който застрелва журналистите. Самото убийство не е попаднало в "зрителното поле на камерата", посочва Франс прес, цитиран от БТА. Районът на трагедията е отцепен. Повече подробности за убийството засега не се съобщават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase