Кристофър Корнел. Снимка: Reuters

Американец беше арестуван в щата Охайо за планове да нападне сградата на Конгреса на Капитолия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Кристофър Корнел, известен още като Рахил Махруз Убайда, е подкрепял Ислямска държава и е разчитал на сътрудничество с терористичната организация. Той е планирал да осъществи няколко взрива в сградата, да влезе и да стреля по хората вътре.

Агент на Федералното бюро за разследване осуетил плана му, след като той проучил създаването на бомби в тръби, купил огнестрелно оръжие и 600 патрона и направил планове за пътуване до Вашингтон.

Кандидат-терористът оставял екстремистки съобщения в "Туитър". Той е обвинен в заговор за убийство на длъжностно лице.

В същото време 21-годишният Шелтън Томас Бел беше осъден на 20 години затвор във Флорида за заговор да окаже материална помощ на Ал Кайда и планове да отпътува за Близкия изток, където да се присъедини към терористичната групировка "Ансар аш Шария", предаде Асошиейтед прес. Групировката е поемала отговорност за нападения срещу йеменските сили за сигурност, включително самоубийствени атентати. Бел се е подложил на обучение по стрелба и физическа подготовка, за да се подготви за въоръжен конфликт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase