Снимка: Reuters
fallback

Полицията в квартала Саут Пасадена на Лос Анджелис арестува две момчета на 16 и на 17 години, които планирали масово убийство в гимназията, в която учели, предадоха световните агенции.

Момчетата искали да убият колкото се може повече хора. При разпит в полицията те разказали най-хладнокръвно какви са били плановете им. В домовете им не били намерени оръжия, но в компютрите им имало достатъчно доказателства, че двете момчета мислели да използват автоматични оръжия и взривни устройства при нападението и проучвали боравенето с тях.

Двама служители на гимназията в Саут Пасадена са подали миналия четвъртък сигнал в полицията, че двете момчета имали странно поведение. Полицията започнала да ги следи чрез социалните медии и чрез кореспонденцията им по имейла и накрая претърсила домовете им.

Момчета разказали по време на разпита, че искали да бъдат ликвидирани при престрелка с полицията.

Според директора на полицията в Саут Пасадена Арт Милър планът на младежите бил напълно откачен. Предстои на двамата гимназисти да бъдат повдигнати обвинения, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 9 години

Някой знае ли какво са планирали ученичките на снимката?

41

атанас

преди 9 години

До АнонименАми измисли ти начин тогава да събереш десетки милиони долари за благотворително. Ако не можеш, си затваряй устата и не критикувай хора, които правят нещо положително. Да не са наранили някого като се заливат с лед? Айде стига псевдо моралисти. Това му се вика вирусен маркетинг - забавни клипчета, които постигат целта си, а тя е повече от положителна! Защото ако посланието беше предавано без тези клипчета резултатите щяха да са много по-слаби!

40

Анонимен

преди 9 години

Там където няма цензура и контрол, извратените неща се превръщат в мода! ++++++++Показвайки само полшото и простотиите по всички медии и в интернет се стига до точно такива резултати. Пощлото елементарното, глупавото и извратеното се налагат като мода и начин на поведение. В България му викат "чалга култура" в другите държави може и да му казват нормалност но все си мисля, че това не трябва да се налага като такова.Лошото е че до такава степен сме свикнали с лошото, че трудно го разграничаваме

fallback