Снимка: Ройтерс
fallback

Американски изтребители, бомбардировачи и безпилотни самолети са извършили 15 въздушни удара днес в околностите на стратегическия язовир Мосул, предадоха световните агенции, като
цитираха съобщение на Пентагона.

Поразени са 9 позиции на джихадистите от Ислямска държава, техен пропускателен пункт и тяхна блиндирана военна техника.

От 8 август САЩ са извършили общо 68 удара в Ирак, обобщава Пентагонът. Тридесет и пет от тях са били в подкрепа на иракските сили, сражаващи се за контрола на язовира Мосул.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Одисей 1

преди 9 години

Имах щастието да служа в Ирак с нашият военен контингент и да ти кажа НЕ си прав.Американците СИ построиха бази, военна болница, магазини за тях си за снабдяване от които и ние купувахме, защото не ни даваха много много да се разхождаме наляво надясно. Истината е че заминах за Ирак защото съм ходил и по времето на "диктатора" и след него и разликата е очевадна. Ирак бе просто разсипан демократически!Сега видях и в Либия същото стана и със Сирия. Уж "диктатура" пък хората я искат сега обратно!

9

Шейха

преди 9 години

До 2Благодаря ти,днес научих нещо ново ,все си мислех .че Иракците не са етнос ,а жители на държавата Ирак и Иракци е производна дума от Ирак ,а етноса са араби от много и различни племена и по тая логика как така Кувейтците да са иракчани ,пардон иракци ,а не кувейтци ,от някакво друго арабско племе което не се припознава като иракци Ей какви етнолози има във форума ,ситуацията е същата като в оня хипотеза твърдяща че шумерите са българи ....ХА ХА ХА

8

2

преди 9 години

До Одисей...не четеш история а само вестници и телевизия гледаш ,иначе щеше да знаеш ,че Кувейт е иракска територия населена със иракци ,които западните държави отделиха от Ирак защото е стратегическа територия със голяма концентрация на нефт и пристанища за транспорт.Това е изкуствена държава ,която е под контрола на монополите и корпорациите.Садам е прав да обедини Ирак.Както са прави кюрдите да си създадат държава и както Запорожската сеч ,населена със руснаци -казаци ,стана Украйна.

fallback