Снимка: архив Ройтерс

Лошото време се завърна в САЩ. Обилният снеговалеж и ниските температури, които паднаха до минус 40 градуса по Целзий, принудиха три от южните щати да обявят извънредно положение.

Влошените метеорологични условия станаха причина за истински хаос в наземния и въздушния транспорт. Застудяването се дължи на арктическия фронт, който принуди властите да издадат предупреждение за опасност.

Губернаторът на Северна Каролина Пат Маккрори заяви, че подобни бури не са характерни за района и е необходимо специално оборудване за справяне с тях.

Междувременно правителствените служби и училищата в редица райони останаха затворени.

Влошените метеорологични условия станаха причина за повече от 150 пътни произшествия в Тексас заради заледените участъци.

Двама души загинаха в Алабама, а други петима бяха приети в болница след верижна катастрофа на заледен мост. Властите издадоха предупреждение да не се пътува.

Повече от 3000 полета бяха отменени в региона, докато стотици други се осъществяват със закъснение.

Източна Европа също продължава да е в плен на зимата. Нова снежна буря връхлетя Словения и се отправи към Гърция. В Букурещ се очаква температурите да паднат до минус 19 градуса по Целзий.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase