Сенатор Джон Маккейн. Снимка: архив, Reuters
fallback

Влиятелният американски сенатор-републиканец Джон Маккейн е бил забелязан да играе покер на мобилния си телефон по време на изслушванията в сенатската комисия по външните работи за Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.

Вестник "Вашингтон пост" помести на интернет сайта си снимка с пояснение, че сенатор Маккейн е играел покер на своя "Айфон", докато държавният секретар Джон Кери, министърът на отбраната Чък Хейгъл и председателят на комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси са се изказвали за употребата на сила в Сирия.

77-годишният Маккейн не отрече, че се е разсейвал по време на изслушванията и дори написа в Twitter: "Скандал! Заловен съм да играя игра на своя "Айфон" по време на тричасови изслушвания в Сената. Но най-лошото от всичко е, че загубих".

Oще по темата

Джон Маккейн спада към групата на "ястребите" в Конгреса на САЩ, които призовават за нанасяне на удари по обекти от военната инфраструктура на Сирия с цел да се промени балансът на силите в полза на сирийската опозиция, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Междувременно стана ясно, че членовете на комисията по външни работи в американския Сенат са постигнали съгласие по текста на проект на резолюция, разрешаваща американска военна интервенция в Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Очаква се текстът да бъде гласуван до края на деня и после ще бъде представен за гласуване в целия Сенат.

Документът забранява изпращането на сухопътни сили в Сирия. В него е заложен 60-дневен срок на военните действия в близкоизточната страна. Този срок може да бъде удължен еднократно с 30 дни в зависимост от обстоятелствата, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Shop

преди 10 години

До КалинТи си гнил 10 години в някоя канцелария и си мислиш, че познаваш живота по-добре, така ли? Ти сигурно кола не можеш да караш като хората, седнал да учи пилот на реактивен самолет...

17

за психиатър

преди 10 години

Тоя па изперкалия кво ми го пускате тука, та той е само за обучение на специализанти по психиатрия- класически случай!

16

Калин

преди 10 години

Това изкопаемо същество е гнило 5 год.в Виетнамски плен и е държан в една яма дълго време,там той е е ял *** и кал,бил е пребиван всеки ден.Той е с психични отклонения и болен мозък..............

fallback