Снимка: БГНЕС
fallback

България се сдоби с първия си медал от Олимпийските игри в Париж и това е благодарение на боксьора Хавиер Ибаниес след успеха му на 1/4-финалите срещу японеца Шудай Харада в надпреварата до 57 кг.

За да стигне дотук, той трябваше да се справи с украинския представител Айдер Абдураимов.

Роденият в Куба, но с български паспорт, Ибаниес в хода на целия мач демонстрира огромното си предимство над съперника, надигравайки го по всички показатели, като включваме техника, сила и игра в отбрана.

Харада опита да потърси нокаута в третата част, след като видя, че губи в съдийските карти, но заставането в центъра на ринга му костваше много, тъй като именно тогава получи множество тежки комбинации от нашето момче.

Хавиер Ибаниес си подсигури минимум бронзов медал, а във вечерната сесия на 8 август му предстои сблъсък с Мунарбек Улу Сеитбек от Киргизстан, за да определят втория финалист в категорията.

Малко по-рано на ринга ще се качат Абдумалик Халоков от Узбекистан и Чарли Синиър от Австралия в другия полуфинал. Срещите стартира от 22:30 часа българско време в четвъртък.

Ибанес е световен шампион за младежи и златен медалист от младежка Олимпиада.

Още за Олимпиадата в Париж - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 1 месец

Браво на Хавиер за постижението в личен план! И срам и позор за българския спорт, който е отражение на плачевното състояние на цялата нация! Един мигрант, който даже не говори български, ще донесе медал на България, който може да се окаже единствен. Боксът и щангите, които някога бяха на световно ниво. А къде са сега...?? Българийооо, Българийо, за тебе те умряха....бедава!

139

Анонимен

преди 1 месец

ЧИСТ БЪЛГАРИН АСПАРУХ ГО ДОВЕДИ

138

Анонимен

преди 1 месец

Браво истинсщи българин! как се гордея само. хахахаха

fallback