fallback

Ново разследване разкрива повече за финансовата злоупотреба за 54 млн. паунда на наши сънародници във Великобритания.

Според разследващите двамата лидери на измамата използвали незаконно добитите пари по различни начини. Гюнеш Али влагал средства в търговска дейност, а вече осъдената измамничка Галина Николова купувала имоти, съобщи bTV.

При едно от последните си прибирания у нас Николова купила 4 луксозни апартамента – два на българското Черноморие и два във вътрешността на страната – в рамките на един ден.

Преди години тя е теглила заем от банка в размер на 250 000 лева. След това го е погасила доста бързо – с две вноски.

Петимата български граждани бяха обвинени в Англия за извършване на една от най-големите измами със социални плащания. Според разследването на Кралската прокуратура 33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева са ощетили британската хазна с над 50 млн. паунда.

Престъпната им дейност е съществувала между октомври 2016 и май 2021 г., когато данъчните служби се усъмняват и проверяват дейността им. Официално някои от тях са се представяли като консултанти по получаване на национален осигурителен номер или полагащи се обезщетения, но паралелно са извършвали и незаконна дейност на базата на стотици фалшиви документи, включително договори за наем, фишове за заплати и писма от лични лекари. Те са оперирали със стотици банкови сметки, мобилни телефони и компютри, за да могат да кандидатстват за различен тип помощи от името на много лица, тъй като процесът става изцяло онлайн. В някои случаи са го правели от името на реални хора, на които са давали част от сумата, но в други са използвали фалшиви самоличности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 1 месец

не са ромове типични нагли българи са не се тревожи

78

samir.mehmed1970@gma

преди 1 месец

До До78 парите саХич та няма ,колега живееш сам на,планетата.....

77

samir.mehmed1970@gma

преди 1 месец

Нищо не вечно..Между другото,българите са тия които ,окепазиха Англия..

fallback