Снимка: БГНЕС
fallback

Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа тази сутрин, след като палестинското ислямистко движение Хамас започна офанзива срещу еврейската държава, предадоха световните агенции.

В кратко изявление израелската армия потвърди, че няколко десетки израелски бойни самолети сега са в процес на нанасяне на удари по цели на Хамас в ивицата Газа, предаде БТА.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по време на заседание на израелския кабинет по сигурността, че Хамас е започнал война срещу Израел и обеща, че Израел ще победи в тази война, предаде Асошиейтед прес.

Галант подчерта, че Хамас е допуснал голяма грешка като е извършил масиран ракетен обстрел от ивицата Газа по Израел по-рано тази сутрин, при което загина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския конфликт. При нея освен това въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда между израелската територия и ивицата Газа и са проникнали в израелски общини, посочва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 7 месеца

Арабелите сбъркаха да почнат великата война откъм Израел, вместо откъм Европа. Кога ще активират терористичните си клетки от мигранти в Европа не е ясно. Да се надяваме, че света бързо ще прогледне и че Европа ще се събуди и подготви истински за голяма война навреме. Джихадът иде и за жалост на Русия и Китай този път им отърва да са заедно , поне в началото на необходимия им хаос, който трябва да създадат преди началото на ново териториално поделяне на света ни..

62

Тук

преди 7 месеца

Има некви фенови на ефреите. Тези хора заслужават да ги пратим в Израел да видят как се живее и побеждава един арабски океан. Как се пътува по света и те е страх да кажеш че си господар ефреин да не ти пръсне черепа някой. Никой не иска господари само ***

61

до 65 Израел

преди 7 месеца

В лъжите си така си се оплел, че си объркал и фактите говориш за заселване на Газа, където живеят само палестинци, вместо за Западния бряг.

fallback