Снимка: МВР

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти.
Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 5 дни

камелио, до 2020 г. в България нямаше тълпи с мигранти, гранични и редовни полицаи не бяха убивани при гонки. Строяха се, и се ремонтираха пътища, градини, стадиони...имаше някакъв ред и спокойствие. После радев вдигна юмрук и поведе платените жълтопаветници ... да рушат България. Служебните и натрапените от радев ПП-ски правителства съсипаха България и българите. Рашков уж ремонтира МВР....Кражби, инфлация, дългове, вредни договори, шуробадженащине и лъжи. Печелят само олигарсите и ДС агентите.

107

1

преди 5 дни

МВР е в клинична смърт от 1944-та насам, не се правете.

106

Лллл

преди 6 дни

Е! Ще плачене за родната милиция !!!