Снимка: архив, БГНЕС
fallback

По време на преговорите за сигурност с представители на САЩ и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции за сигурността в Европа. Подобно твърдение се съдържа в статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", която се позовава на западни дипломати, участвали в дискусиите с Русия, предаде БНР.

Oще по темата

Според изданието руски представители не са обявили директно подобни планове.

Вестникът не уточнява как точно са изразени тези намеци, както и за кои конкретни държави и територии, разположени "по-близо до бреговете на Съединените щати", става дума.

В статията обаче се твърди, че това ще намали времето на ракетите за приближаване до целта до пет минути.

Според авторите на статията е невъзможно да се каже колко сериозни са подобни планове и дали те са опит за сплашване на западните страни, за да ги принудят да приемат руските искания в преговорите.

В същото време, както отбелязват журналистите, подобни намерения напомнят за Карибската криза от началото на 60-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 278 Руската икономика е голяма колкото тази на Португалия. Според теб, ако Русия нападне нещо, каквото или който и да е в голяма конвенционална война, колко време ще мине преди руснаците да започнат да се бият на опашките за хляб? Две седмици, два месеца...в зависимост от войната. Единственото което Русия може да нападне със скапанита си третокласна икономика е Крим и Донбас. Дори Чечня им се опъна на времето, в първата чеченска ядоха егати пердаха от лековъоръжени цивилни.

239

КУРСК 411

преди 2 години

хубавото на цялата работа е че ще има голямо количество руски вдовици които ние българите ще утешаваме .ха.ха разбира се.

238

До Боби и Herr Mulle

преди 2 години

Вие двамата се занимавате чудесно. Мислех да напиша нещо по темата на статията, но тя явно е останала на заден план.

fallback