Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи наложените от САЩ санкции и заяви, че се надява институциите у нас да се задействат след разкритията.

"Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Една стотинка не сме получили от Божков", заяви Борисов и посочи, че е направено много за борбата с корупцията.

Още по темата
Борисов уточни, че от месеци не се е виждал с бившия депутат Делян Пеевски, а в миналото е говорил с него за смесените райони.

"Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър член на ГЕРБ Панов, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам. По време на нашето управление някои от тях бяха арестувани", каза още той.

Бившият премиер разкри и че от месеци се е работило с американското посолство по санкции въз основа на закона "Магнитски".

Борисов настоя да бъде продължено и разследването по шпионския скандал. Искам само да ми кажат кого сме подслушвали в шпионския скандал, настоя той.

"Вчера ЕК обяви много важни неща. Първо - България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс. Това източен бюджет ли е? Извинете се! Това е почтено. Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали няма сценарий", попита Борисов.

Другите две неща, които ЕК е обявила за България, подчерта той е, че страната ни е готова за Шенген и че не е със свръхдефицит. 

На въпроси по скандала със снимките от спалнята му, бившият премиер каза: "Кюлче съм пипал само веднъж в живота си, като премиер в трезора да видя златния резерв". Той посочи и че има съмнения "коя е Мата Хари", но не ги е споделял с прокуратурата.

Той попита как президентът Радев ще обясни "хората на Божков" в правителството.

Според Борисов началничката на кабинета на вътрешния министър си е подала оставката, след като е научила необходимото за работата на МВР. Той смята и че служебното правителство ще провали изборите заради машинното гласуване.

В отговор на въпрос бившият премиер каза, че не знае кой е трансплантираният в администрацията на висок пост, който случай беше обявен днес от здравния министър, и че лично не се е обаждал никъде, за да стане това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase