Снимка: БГНЕС
fallback

Стотици вторични трусове през последното денонощие в Хърватия. Много хора посрещнаха последния ден на годината под открито небе, уплашени от ново земетресение.

Oще по темата


Надеждата им е да посрещнат новата година на сухо и топло, дори това да е един от фургоните, които вече пристигнаха в района.

Жителите на най-пострадалия район - град Петриня, и околните села - втора нощ спят под открито небе. Земята там не спира да се тресе - усетени стотици вторични трусове.

Тази сутрин конвой с мобилни къщи и контейнери пристигна от Австрия в засегнатите от труса райони, за да се осигури подслон за останалите без дом. Сред тях са Иво Росандич и синът му Михаел. Подслонили са се в колата си.

"Жив съм, оцелях, това е важното. Само да няма повече трусове, за това се моля. Живеем в колата в момента", споделя Иво.

"Всичко е унощожено. Загинаха и животните ни. Много ми е мъчно. Ще започваме от нулата", жалва се малкият Михаел.

Мъж от Петриня пък обикаля призрачните улици с надежда да намери изгубеноито си куче Хачи. А в страха и насред развалините се появи нов живот. В болница, която е сериозно засегната от труса, жена роди здраво бебе.

В много градове на страните властите взеха решение да се откажат от планираната празнична заря и средствата, които са предвидени, да бъдат дарени за пострадалите от земетресението.

А репортер на "Ал Джазира" се превърна в герой за местните, след като едва не беше затрупан по време на вторичен трус, докато предава на живо.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ИНТЕРЕСНО

преди 3 години

Защо Бойко Борисов не покани деца и да се грижи за тях след земетресението?Отговор-щото не му се дава

28

Дo Antifashist

преди 3 години

Ти всъщност антифашист ли си, или Анто Фашиста ?

27

Antifashist

преди 3 години

До Българинслед Усташите иде вашия ред...

fallback