Снимка: Lap.bg
fallback

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Oще по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

362

Пулето е шампион!

преди 3 години

Ако не беше коронавирусът, със сигурност щеше да изскочи друго оправдание. Поветкин не плямпаше глупости преди достойната си загуба от Джошуа, за разлика от нашия...

361

из "Детски прик

преди 3 години

.... ту му млякото горещо, ту пък друго нещо .

360

AJ

преди 3 години

И да беше тренирал,нямаше да има значение!

fallback