fallback

Главният съветник на британското правителство по здравни въпроси професор Крис Уити отправи много сериозно предупреждение към хората да спазват социалното дистанциране на топлото и слънчево време, защото в противен случай COVID-19 ще се завърне с пълна сила.

Телевизионните канали показаха уникални кадри от плажа на Борнмът, където вече втори ден поред хиляди хора се стичат, за да търсят спасение от жегите без никакви признаци на спазване на социалната дистанция.

Вчера дори местните власти обявиха извънредно положение след неуспеха да се справят с напиращите тълпи, предаде БНР.

Температурите достигат 32-33 градуса и нивата на ултравиолетови лъчи са високи, а хората търсят начини да използват най-рационално слънчевото време.

Полицията в графство Дорсет, където е Борнмът, съобщи за пълен хаос с блокирани от паркирали коли пътища и улици.

Oще по темата

Съобщено бе за сбивания и за нощно къмпингуване.

Професор Уити заяви, че е напълно разбираемо, че хората искат да се радват на слънцето, но това трябва да става по безопасен начин.

Заразяванията с COVID-19 намаляха благодарение на усилията на всички, но опасността остава и не трябва да се пропилява постигнатото, добави Уити.

Прогнозата е от днес температурите да паднат и се очакват гръмотевични бури и поройни дъждове на места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Само да те попитам

преди 3 години

До До "Не мога да ***, на колко мастики беше, когато го написа тоя коментар? Сигурно не си излизал от България, ама какво да ти обяснявам? Няма никакъв смисъл.

24

До "Не мога да

преди 3 години

Не можеш да разбереш, понеже си ***.К'во им е хубавото на английските плажове? Едрия като чакъл пясък, тинестото дъно или ледената вода? Може да им се е случило 2 дена слънце с високи температури помежду 10 месеца студ и дъжд... да ти имам и плажа.

23

Джедай Мастър

преди 3 години

До PanowДам, не знам кой слабoyмен го е измислил това социална дистанция. По време когато хората общуват непрекъснато в социални мрежи, платформи, чатове, и пр. т.е. виртуално са сближени повече от колкото физически някога са били, да се призовава за "социално" дистанциране е смешно и глупаво.

fallback