Снимка: Булфото, архив
fallback

Адвокат Марин Марковски се усъмни в "романтичния елемент" на кражбата на един милион лева от банкерката Невена Йорданова. Според него съвременната жена не може да се влюби толкова безпаметно в непознат. 

"Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също. Най-интересният въпрос е ако се скрият, заслужава ли си. Да прогнозираме какво ще се случи с тази жена. Тя прави пълни признания, обвинението е доказано. Съкратено съдебно следствие, присъда 18 години.

Oще по темата
Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв поглед може и да си струва, но това не е така", заяви адвокатът пред Нова тв.

За него има един много важен въпрос в цялото разследване.

"Когато има такова престъпление, простият въпрос е къде са парите. Отговорът – парите ги няма. От тук нататък се започва сериозна работа по намиране на парите. Фактът на престъплението е доказан. Могат да възникнат различни версии. Механизмът е много важен. Той е скучен, но много важен. Банката би трябвало малко повече да охранява влога. Дърпането на парите е станало, когато тя се разпорежда, защото тя има такова право с даден влог. Тя може да внася, да тегли, да превежда по този влог. Банкерката е трябвало да уведоми, съгласно вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи проверка. Този вложител, който иска да направи превод, трябва да представи документ за самоличност. Той трябва да е там. Другата служителка трябва да провери, такъв е редът. Обаче не са го правили", обясни Марковски.

"Когато разполага с възможността като служител на банката да се разпорежда с влог, да извършва плащане, това е задължение на банката. Правилникът казва така: Всеки един клиент, който идва да извърши теглене, представя личен документ. Служителката трябва да провери има ли такъв влог. Преводът се извършва без подпис по нареждане, което остава в банката. Тя съобщава, че има клиент, който трябва да извърши даден превод. Нейната колежка не е извършила проверка", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

TRIDENT

преди 4 години

По цял свят се краде. Западните банки също имат загуби от кражби за милиарди, но за това не се шуми много. Нормална практика е да стават кражби, въпросът е дали хващат престъпниците и дали ги осъждат.

33

Totenkopf

преди 4 години

А мислете малко, взимала е парите от сметки, които са така наречените спящи - не е имало движение в тях няколко години.

32

...

преди 4 години

Значи тука така насмръдва, чееее! Както се разбра тия пари са теглени в продължение на 3г. После сумата 1 милион! и тя е била открадната от 20-30човека! значи някой да земе да ми каже ако на него му 50000лв от влога няма ли да усети тоя баш човек! Или тия дето са ограбени могат да живеят без тия пари и те са им ей така джоб парасъ т.е. и те крадени или нещо тука мнооооого смърди!

fallback