Снимка: БТА
fallback

Стрелба беше открита в джамия в град Крайстчърч в Нова Зеландия. Един човек е задържан, предаде ДПА. Полицията съобщи, че има много жертви.

Полицията действа в отговор на много сериозен и трагичен инцидент, включващ активен стрелец в централната част на Крайстчърч, посочи представител на силите на реда.

Един човек е задържан, но според властите може да има и други извършители.

Това е развиваща се ситуация и работим да потвърдим фактите. Можем обаче да потвърдим, че има множество жертви, каза представителят на полицията.

По информация на силите на реда жертвите са били на две места.

Загиналите в стрелбата са най-малко 27, посочва сайтът "Отаго дейли таймс", цитиран от ТАСС.

В болниците на града са закарани най-малко 30 души, допълва изданието.

Свидетели посочват, че мъж в камуфлажно облекло, носещ автоматична пушка, открил безразборна стрелба в джамията "Ал Нур".

Премиерът Джасинда Ардърн нарече случилото се днес "един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия", допълва АП.

Това е необичаен и безпрецедентен акт на насилие, посочи тя.

По думите й много от хората в джамията вероятно са мигранти. "Нова Зеландия е техният дом. Те би трябвало да са в безопасност тук. В Нова Зеландия няма място за екстремно насилие", подчерта Ардърн.

Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата започнала, но всичките му членове са в безопасност, разказа треньор, пише БТА.

Полицията призова гражданите да избягват джамиите в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

До ХмБас ловя,че няма нищо общо с християните.

20

Хм

преди 5 години

Ние си коментираме ,но не знаем цялата истина. Името на града в който се случва всичко е Chistchurch / Християнска църква/. Иска ми се да изключа религиозна причина ,защото християните на убиваме, за да попаднем с девици в рая ,но според мен има някаква връзка. Пътуването из Европа на убиеца също. Той сам ще се защитава и предполагам ще разберем защо е направил такова ужасно нещо.

19

postradal pasi

преди 5 години

Stratfor 16.03.2019 в 20:51 Ето кои управлява НОВА ЗЕЛАНДИЯMинистьр председателката на НОВА ЗЕЛАНДИЯДжасинда Ардньр родена в семеиството на МОРМОНИМОРМОНИТЕ са сектантско движение с юдеомасонски теологични разбирания ,МОРМОНСВОТО е секта изцяло 100% под контрола на ЦРУбащата на НОВОЗЕЛАНДСКАТА премиерка ДАВИД РОСС АРДНЬР е висшо ченге мормон с 40 год опит в Полицията и криминалните разследвания и щатен агент на ЦРУ и МИ5 а щерка му Джасинда е работела за англииския премиер ТОНИ БЛЕЬР висш член на масонска ур -ложа HATOR PENTALPHA URLodge кьдето членове са лобистите на ВОЕННО ПРО

fallback