fallback

Общ преглед

Огромно количество оръжие е заловено при спецакция в София и село Габарево до Павел баня, съобщиха на брифинг в ГДОБП.

При обиските са намерени автомати "Калашников", пистолети и муниции.

По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново. Намерени са и наркотици.

В София част от намереното е било складирано в гараж в жк. "Гео Милев".

Обиските са започнали преди няколко дни, има и 7 души, които са арестувани за 24 часа, сред тях и ирански граждани.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните участници в бандата са с висящи присъди, освен организаторът на групата, който е с присъда, но на първа инстанция.

Именно той е арестуван, докато влизал в гараж в жилищен блок в столицата. В събота там са открити над 80 автомата "Калашников, "Скорпион"-и, 8 кг черен барут. Открити са десетки спусъци за РПГ-та и десетки хиляди патрони, добави той.

"Не съм виждал друг път такова количество оръжие. Става въпрос за 82 автомата. Такива имаме само в специалните части и баретите. А заглушителите са правени само за нашите барети", обяви на брифинга министър-председателят.

Вчера беше проведена друга съвместна операция с ГДБОП, пак с десетки автомати, свързани с изнасяне от завода в Казанлък“, допълни той и уточни, че тази група е свързана с друга, която произвежда неистински документи за самоличност.

"Намерени са израелски паспорти, канадски, италиански и всякакви други. Вчерашните две реализации – още се работят, има задържани за 24 часа, но няма привлечени към наказателна отговорност“, каза още Иван Гешев.

Сред задържаните има и бивши служители на завод "Арсенал" в Казанлък. Човекът, у когото е открито оръжието, е бил представител на завода преди години.

Част от оръжието е изнасяно от "Арсенал" Казанлък, най-вероятно на части. Това е дългогодишен проблем, свързан с завода, призна Гешев. Поради това в завода ще бъде извършена сероизна проверка, защото не за пръв път се хваща оръжие, изнасяно оттам.

Той обясни, че оръжието в София е доставено по друг канал.

Прокурорът от Специализирана прокуратура Евгения Станкова допълни, че на 30 ноември е задържано лицето в момента на излизане от подземния гараж, управлявайки лекия автомобил. „Извършени са в условия на неотложност претърсвания и изземвания. Цяла нощ в гаража разследващите са извършвали претърсвания и изземвания, което е приключило в ранните часове на 1 декември“, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Много зъл

преди 5 години

Когато една манджа се пресоли, не става за ядене и я изхвърлят. В този случай някой *** решил да досоли и...сложил картечния пистолет "Скорпион"! И оссрал цялото мероприятие! Защото това води директно към специалните части. Само те имат това оръжие и то - отдавна. Произвежда се в Ухерски брод, Чехия (после го правят и в Крагуевац, Сърбия), но не и в Казанлък. Нещо не се връзва!Г-н Премиерът не различава заглушител от ПЛАМЕГАСИТЕЛ. Разликата е от небето до земята. Да си гледа маркучите и кофпо

203

Анонимен

преди 5 години

С един бегъл поглед се вижда, че постовете са на двама души, много стараещи се, но толкова тъъъъпи, че не могат да се маскират.Така или иначе, много присъства темата за преврат, превенция, арести, проверки, убийства. Кому служи това е ясно.Но трябва да е ясно, че "а ла гер, ком ла гер!". Такива трябва да бъдат наказани по военновременните закони! Нищо не очаквам от тези на снимките! Други трябва да го свършат!

202

сминдух енд чесън

преди 5 години

Няма ли нещо произведено в САЩ,че тия руски пушкала ако почнат да запичат ,революцията може и да не се случи

fallback