Снимка: Pixabay
fallback

Измамените възрастни хора с огромни суми пари се оказа, че са попаднали на Стоян Кръстев, поне така се представил по телефона.

Софиянката Жасмин Куртева, на 65 г., дала 420 хил. лв. и злато, и 76-годишният дядо, който в продължение на 6 месеца е оставил над 600 хил. евро са излъгани от един и същи човек.

И двамата обяснили пред разследващите, че по телефона им звънял “Стоян Кръстев от полицията”. Той ги помолил “за съдействие при акция за залавяне на престъпници”.

Oще по темата

Измамникът карал възрастните хора да оставят парите до кофи за боклук. Обяснявал, че ще ги съхранява в сейф, след като бандитите бъдат арестувани.

Дядото дори продавал имоти, за да намери пари. Куртева пък теглила от две банкови сметки, преди в трета банка да откажат да й дадат 180 хил. лв., тъй като служител се усетил, че става дума за измама.

Наложило се жената, която няма наследници, да пие успокоителни, след като разбрала, че е олекнала с близо половин млн. лв., пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 5 години

това никога не съм го разбирал ... има самотни пенсионери, които едва свързват двата края, но живеят в имоти за стотици хилядиманталитет ли е, глупост ли е не зная

45

Анонимен

преди 5 години

откачена работа, тази вместо да припада толкова, да вземе с останалите 100 000 да организира едно "частно разследване" и да се саморазправи с тия ***.баба на преклонна възраст без наследници къта толкова пари, защо? какъв е смисъла ... да ги беше дарила на някоя кауза поне

44

реалист

преди 5 години

Че престъпниците действат заедно с полицията това на всеки е ясно. На мен мисълта ми е за друго. Не ги съжалявам тези стари хора: Повечето от тях имат наследници ,които живеят в немотия, но дъртите не дават парите...като умра тогава правете каквото искате....А тези които нямат наследници ги кътат, да ги дадат на умиращи и гладни?-НЕ. Кътат и дават парите си на най-голямата и престъпна организация в България - българското МВР. И това не са само думи---Има ли престъпление, без участие на МВР?

fallback