Снимка: Istock

В ежедневието си, в течение на седмици, месеци и години, вие натрупвате различни видове енергия. Можете да я наречете положителна или отрицателна енергия, а колкото повече време минава, тези преживявания се превръщат в мъдрост или травма. Когато изчиствате енергията си, основната цел е да освободите негативността. Как да го направите?

Използвайте лечебни звуци

Това е един от най-универсалните инструменти за енергийно прочистване, използвани във всички култури и времена. Когато се чувствате потиснати, когато искате да се чувствате мотивирани, вероятно се обръщате към звука или музиката.

Слушането на бинаурални ритми, по-специално на честотите на солфежа, може да бъде полезно за придвижването на енергията. Това е така, защото всеки звук има специфична честота, която може да ви помогне да отворите различни аспекти на вашето същество.

Има шест основни честоти на солфеж:

  • UT – 396 Hz – Тя помага за освобождаване на страх и безпокойство.
  • RE – 417 Hz – Символизира приветлива промяна.
  • MI – 528 Hz – Спомага за трансформация (и поправя ДНК)
  • FA – 639 Hz – За по-дълбоки връзки.
  • SOL – 741 Hz – Пробуждане на интуицията/третото око.
  • LA – 852 Hz – Отваряне на нашата духовна връзка.

Докато слушате тези честоти, обърнете голямо внимание какъв емоционален материал или усещания възникват в тялото ви – те идват, за да бъдат изчистени. Можете също така да опитате да слушате музика по ваш избор, да свирите на барабани, да пеете, или да правите нещо, което повдига духа ви. Обърнете внимание как ви кара да се чувствате определена музика и намерението, което влагате в нея, това е най-важното.

Източник: 7 мощни практики, с които да пречистите тялото от негативната енергия 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase