Снимка: БГНЕС

В кариерата си Григор Димитров е имал и върхове, и спадове, но не може да му се отрече, че е последователен в едно нещо - победите срещу Хуберт Хуркач, пишат от "24 часа".

5 мача, 5 пъти българската звезда в тениса печели двубоите с полския дългуч. След голяма битка и 3:6, 6:3, 7:6 (7:3) бившият №3 в света се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Маями.

Това е 18-а победа за Димитров от началото на новия сезон и първа срещу съперник от топ 10 на ранглистата (Хуркач в момента е 9-и) след тази над Холгер Руне (Дан), който бе №8 във финала в Бризбейн, където Григор спечели 9-ата титла от календара на АТП в кариерата си.

Нещо повече - Димитров вече има четвъртфинали във всичките 9 турнира "Мастърс 1000" и се присъедини към престижната компания на Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Гаел Монфис, Марин Чилич, Доминик Тим, Стефанос Циципас и Александър Зверев, които са все още активните тенисисти, постигнали подобно нещо.

В следващия кръг в Маями Григор ще играе с поставения под №1 и бивш шампион Карлос Алкарас, който отстрани 6:3, 6:3 Лоренцо Музети (Ит). Срещу този испанец нашият има една победа от 4 мача, но тя бе в последния за момента сблъсък между двамата - на "Мастърс 1000" в Шанхай в края на миналия сезон.

"Най-после! Последният (четвъртфинал - б.р.) липсваше. Щастлив съм, битката бе тежка. Хуби е невероятен човек, но и труден съперник. Радвам, че се се преборих в този мач. Трябваше да бъда креативен", сподели Димитров.

В следващия кръг той ще играе с поставения под №1 Карлос Алкарас (Исп).

"Нямам търпение за него. Всички искат да играяг срещу най-добрите в света, аз - също. Ако пооправя някои неща в играта се, може да стане интересно", коментира Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase