Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия кръг на силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като надви трудно Алехандро Табило с 6-7 (5), 7-6 (5), 6-2 за точно два часа и половина игра.

44-ият в света чилиец изигра силен първи сет, в който сервираше чудесно и не даде точка за пробив на българина. От своя страна Григор отрази три точки за пробив в осмия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Табило показа по-солидна игра и след 7-5 точки дръпна в резултата. Във втората част южноамериканецът спаси три точки за пробив в шестия гейм, а в тайбрека започна силно и водеше с 3-0 и 5-2. Най-добрият ни тенисист обаче демонстрира характер и спечели пет безответни точки, за да възстанови статуквото. Това сякаш обезкуражи по-непретенциозният от двамата играчи и Григор започна третата решителна част с пробив, а след това направи още един, за да подпечата мястото си в следващата фаза на надпреварата.

Димитров сервира страхотно, като завърши с 23 аса - пет повече от съперника. Той загуби само осем точки на първи сервис, спаси и трите точки за пробив пред Табило и приключи с 44 печеливши удара и 12 непредизвикани грешки.

За българина предстои мач с Яник Ханфман от Германия, който отстрани 19-ия в схемата Адриан Манарино. При успех над Ханфман, Димитров със сигурност ще играе с поставен тенисист на осминафиналите - един измежду Себастиан Корда (28) или Хуберт Хуркач (8).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase