Снимка: БГНЕС

Големите звезди в тениса често имат навика да казват, че дори и да не играят добре в някои мачове, шансът ще дойде. Важното е да не го пропуснеш.

Точно това направи и голямата звезда от България. Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам след измъчена победа 7:6 (7:2), 3:6, 6:4 над Александър Шевченко. Роденият в Русия представител на Казахстан е на 23 години и в момента е 57-и в световната ранглиста.

Така нашият тенисист трябва да спечели още един мач в зала “Ахой”, за да си осигури връщането в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 29 октомври 2018 г., пишат от "24 часа".

Днес от 16 часа българско време Димитров трябва да играе с Алекс де Минор (Авл), който отстрани 7:6 (7:2), 4:6, 6:3 Андрей Рубльов (Рус).

"Играх много слабо и в този мач не се забавлявах на корта. Знаех, че имам един шанс в последния гейм и трябва да го използвам. Целта ми бе да оцелея по някакъв начин. Но обичам да играя през уикенда и ще го направя във втора поредна седмица", коментира Григор, който направи цели 30 непредизвикани грешки. Бившият №3 в света стигна 52-ия си полуфинал в турнир от календара на АТП.

С баланс от 426 победи и 275 загуби Димитров в момента е 9-и от все още състезаващите се тенисисти след Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Ришар Гаске, Марин Чилич, Стан Вавринка, Гаел Монфис и Кей Нишикори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase