Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като обърна фаворита за трофея Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 за около два часа и 10 минути игра. За най-добрия ни тенисист това бе първа победа от четири мача срещу световния номер 2 от Испания.

Димитров трябваше да отразява две точки за пробив още в първото си подаване, но постепенно се окопити и проби съперника в петия гейм на откриващия сет. Водейки с 5-4 и сервирайки за спечелване на частта обаче, Григор се пропука и загуби следващите три гейма, а с това и сета. Втората част започна силно за българина, който направи пробив и установи контрол върху случващото се на корта благодарение на добрия си начален удар. Нов брейк в седмия гейм му осигури допълнително спокойствие и така той възстанови паритета след 6-2. Димитров отново направи ранен пробив и в третата решаваща част, след което не показа колебание, за да се поздрави с един от най-големите успехи в кариерата си.

Нашият тенисист завърши с 10 аса и 4 двойни грешки, като спечели 73% от разиграванията на първи сервис. Той спаси три от петте възможности за пробив пред съперника, правейки четири пробива, като завърши с 30 уинъра и 12 непредизвикани грешки – от своя страна Алкарас се отчете с 27-6 в двете графи.

Така Димитров сложи край на серията от загуби от Алкарас, след като отстъпи в първите си три мача от него, включително два през тази година, последният от които на тревата в Куинс Клъб.

Наградата за 32-годишния хасковлия е място в последните осем на турнира в Шанхай, където го чака чилиецът Николас Джари, елиминирал по-рано днес Диего Шварцман от Аржентина в три сета. Димитров има два мача с Джари, като загуби и двата – последният им двубой бе на финала в Женева, където южноамериканецът триумфира след 7-6 (1), 6-1.

Още спортни новини четете на сайта на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase