Снимка: БГНЕС

Новак Джокович победи Даниил Медведев и спечели четвъртата си титла на US Open и рекордна 24-та титла на сингъл от Големия шлем, отмъщавайки за загубата си от руснака на финала преди две години.

36-годишният Джокович спечели с 6:3, 7:6 (7/5), 6:3, за да стане най-възрастният шампион при мъжете в Ню Йорк и да изравни постижението на Маргарет Корт за най-много победи в турнирите от Големия шлем.

Сърбинът е първият човек, спечелил четири пъти три турнира от Големия шлем през един и същи сезон, като увенча предстоящото си завръщане на първото място в света по най-подходящия начин на стадион "Артър Аш".

Джокович призна, че се е почувствал претоварен, но бързо е поел контрола над неделния мач за титлата.

„Изживявам детска мечта. Трудно ми е да го опиша. Имах мечта като дете да стана най-добрият тенисист в света. Никога не съм си представял, че ще бъда тук и ще говоря за 24 титли от Шлема. Да направя история на този корт е наистина забележително и специално във всеки смисъл и значение на думата „специален“. Имах мечта, когато бях седемгодишен – исках да стана най-добрия тенисист в света и да спечеля Уимбълдън, това беше единственото, което исках“, каза Джокера след финала, продължил над три часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase