Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров запазва 19-та си позиция в световната ранглиста, стана ясно от обновената класация на ATP.

Българинът е с актив от 1690 точки след края на Мастърс турнира в Синсинати, където отпадна още на старта от полуфиналиста Александър Зверев. Димитров се подготвя за старта на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, което започва на 28 август.

Адриан Андреев е отново втора ракета на България, като се изкачва с девет места до номер 192, с една позиция пред Димитър Кузманов. Само точка разделя двамата ни тенисисти. Александър Лазаров губи шест места и е вече 387-и.

В челната десетка има няколко промени. Холгер Руне и Каспер Рууд бележат прогрес, като са вече съответно четвърти и пети. Стефанос Циципас пада с три позиции до седмата. Лидер в ранглистата остава Карлос Алкарас, който има едва 20 точки преднина пред Новак Джокович след епичния финал между двамата в Синсинати, спечелен от сърбина в три сета за близо четири часа. В топ 10 попадат още Даниил Медведев (3), Яник Синер (6), Андрей Рубльов (8), Тейлър Фриц (9) и Франсис Тиафо (10).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase