Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като преодоля убедително Франсис Тиафо с 6-2, 6-3, 6-2 за малко над час и 40 минути игрово време. Двубоят между двамата трябваше да приключи по програма още вчера, но бе прекъснат заради дъжд над Лондон при резултат 6-2, 6-3, 1-2 и 30-0 при сервис на Григор.

В днешното доиграване първата ни ракета нямаше затруднения и спокойно затвори нещата в своя полза. Той не даде нито един гейм на американеца в неделния следобед, печелейки пет безответни гейма. 32-годишният хасковлия реализира общо пет пробива в подаването на 10-ия в света, като сервира изключително силно по време на целия двубой. Григор загуби само три точки на първи сервис и не даде възможност за пробив на Тиафо. Димитров завърши с 33 уинъра и 14 непредизвикани грешки, докато американецът остана с отрицателен баланс - 14-22.

Така нашият тенисист се класира за трети път в осминафиналната фаза на Уимбълдън и за първи от 2017-а насам, когато отпадна именно на тази фаза от Роджър Федерер. Съперник на българина в спор за място на 1/4-финалите ще бъде шестият поставен Холгер Руне, който се нуждаеше от тайбрек в петия сет, за да сломи съпротивата на Алехандро Давидович Фокина от Испания.

При победа над датчанина, Григор ще играе с един измежду световния номер 1 Карлос Алкарас или финалиста от 2021 Матео Беретини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase