Снимка: БГНЕС
fallback

Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем, след като победи норвежеца Каспер Рууд със 7-6(1), 6-3, 7-5 във финала на Ролан Гарос. С успеха си в Париж Джокович ще се завърне на върха в световната ранглиста.

Двубоят на корт "Филип Шатрие" започна ударно за Рууд, който проби на старта и дръпна с 3-0, но Джокович постепенно влезе в мача и изравни при 4-4. В края на сета сърбинът вдигна оборотите и се наложи в тайбрека със 7-1, за да поведе резултата. Джокера продължи да доминира в началото на втората част и поведе с 3-0 след серия от 17 спечелени точки от 18 възможни в края на първата и старта на втората част. Рууд стабилизира играта си, но не успя да навакса изоставането и загуби сета с 3-6. Третата част бе много оспорвана, но в нейния край Джокович отново влезе в страхотна серия от 11 поредни точки, за да пробие и да затвори мача след 3 часа и 13 минути игра.

По този начин Джокович спечели титлата от Ролан Гарос за трети път и изпревари големия си съперник Рафаел Надал за най-много трофеи от Големия шлем - 23. Роджър Федерер има 20. Сърбинът е и първият тенисист, който печели всеки турнир от Големия шлем поне по три пъти. От понеделник Джокера, който е в серия от 21 поредни победи в Шлема, ще измести Карлос Алкарас от първото място в световната ранглиста. Джокович е спечелил шест от последните седем турнира от Големия шлем, в които е участвал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Ohrid

преди 10 месеца

Do 46, a vas koj ve obica be cedo Asparuhovo, pomini po Balkanov da vidis koj ve obica, nikoj ama bas nikoj

44

Ваню Княза

преди 10 месеца

Аз не харесвам сръбската музика!

43

Анонимен

преди 10 месеца

Най-малкият!

fallback