Снимка: БГНЕС

Обратното броене започна. Така Серина Уилямс обяви предстоящото си оттегляне от тениса. US Open ще бъде последният турнир, на който спортната легенда ще се състезава.

В интервю за Vogue 23-кратният шампион от Големия шлем и една от най-великите жени в историята на тениса каза: "Никога не съм харесвала думата пенсиониране. Не ми се струва модерна дума. Може би най-добрата дума, за да опиша това, което правя, е еволюция. Тук съм, за да ви кажа, че ще се развивам далеч от тениса към други неща, които са важни за мен."

Уилямс, която навършва 41 години през септември, добави в Instagram. "Идва момент в живота, когато трябва да решим да тръгнем в друга посока. Това време винаги е трудно, когато обичаш нещо толкова много. Господи, обичам тениса. Но сега обратното броене започна. Трябва да се съсредоточа върху това да бъда майка, духовните си цели и най-накрая да открия една различна, но просто вълнуваща Серина. Ще се насладя на следващите няколко седмици.“

US Open, последният турнир от Големия шлем за годината, започва на 29 август. "Не търся някакъв церемониален, последен момент на корта. Ужасна съм при сбогуванията, най-лошата на света", заяви тя и добави, че решението е взето неохотно: "Това е най-трудното нещо, което някога бих могла да си представя. Мразя го. Мразя, че трябва да съм на този кръстопът."

В интервюто Уилямс предположи, че желанието да има второ дете е един от мотивиращите фактори зад нейното решение.

Американката роди дъщеря си Олимпия през 2017 г. и разкри, че иска детето й да има сестра. "Повярвайте ми, никога не съм искала да избирам между тенис и семейство... Но този месец навършвам 41 години и трябва да дам нещо", каза още тя.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase